![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam stworzone dwie tabele ( training i worker_training ). W tabeli training mam załozone szkolenia, w w tabeli drugiej uzytkowników przypisanych do tego szkolenia. Obecnie stworzyłem formularz, w którym jest mozliwość wybrania czy osoba zaliczyła szkolenie czy też nie ( wcześniejsza część skryptu działa mi bez problemów ) Oto część do formularzu:
I teraz mam problem, jak po wybraniu odpowiedniej oceny prz danej osobie zaaktualizować dane w bazie. Przerabiałem różne warianty, ale żaden nie działa. Obecnie mam coś takiego:( ale źle to jest ) - to jest dalsza część kodu
Jak to prawidłowo zrobić? Nie znajdzie się nikt do pomocy? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zapytanie z liniki 9 wysyłasz do serwera SQL ?
Po za tym jeśli iterujesz przez zmienną ocena to definuj to tak: name="ocena[]" tu masz info: http://www.plus2net.com/php_tutorial/array_checkbox.php -------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Tak jak wyżej, nie widać połączenia. Swoją droga jak ciągle coś powtarzamy to warto to wsadzić w jakieś funkcje. np do bazy danych:
I wtedy w twoim kodzie możesz zrobić:
-------------------- Uczę się :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zapytanie z liniki 9 wysyłasz do serwera SQL ? Po za tym jeśli iterujesz przez zmienną ocena to definuj to tak: name="ocena[]" tu masz info: http://www.plus2net.com/php_tutorial/array_checkbox.php To zapytanie z 9 lini to przykład, gdzie już na sztywno wpisywałem dane do przesłania, generalnie w miejscu oceny powinna być zmienna z oceny danego pracownika, natomiast w id, zmienna dotycząca konkretnej osoby. czyli zapis powinien być tak?
Hej, Tak jak wyżej, nie widać połączenia. Swoją droga jak ciągle coś powtarzamy to warto to wsadzić w jakieś funkcje. np do bazy danych: Mógłbyś to bardziej wyjaśnić, bo nie do końca rozumiem ten kod co podałeś. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mógłbyś to bardziej wyjaśnić, bo nie do końca rozumiem ten kod co podałeś.
To jest funkcja, która ułatwia życie : Nie musisz za każdym razem pisać mysql_fetch_array, fetch_array itp.. Jeżeli chcesz użyć jej tylko do odczytu danych z bazy to używasz:
lub
-------------------- Uczę się :)
|
|
|
![]()
|
|
Poradziłem sobie już
Ten post edytował dopal 5.01.2013, 10:51:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 08:27 |