![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
jak w php ogarnąć automatycznie przesyłanie zmiennych z json z bazy przez php do html ? Chcę wygenerować sobie widok. Za pomocą Twig nie było z tym problemu, pobierałem z bazy odpowiedni json, przepuszczałem go przez pętlę, gdzie tworzyłem sobie jakiś konkretny array, a póżniej w jakimś pliku xyz.html.twig wpisywałem w odpowiednich miejscach np: Kod vars.url vars.about itd... Mam nadzieję, że rozumiecie o co chodzi. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to akurat wiem, ale jak to zrobić żeby php wiedział, gdzie ma wstawić zmienne ? Te informacje będę mógł mieć w bazie w postaci:
To jest akurat wycinek Twig'a, ale ja chcę dokładnie to samo zrobić w czystym php. Natomiast sam json wygląda w tym przypadku tak: Kod { "data": { "image": "http://userserve-ak.last.fm/serve/_/240981/Elliott%20Smith.jpg", "content": "<p>Lorem ipsum</p>, <b>Bold text</b>" } } Więc jakieś pomysły ? Coś doradzić może ktoś ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 01:59 |