![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewien problem. Powyższy fragment kodu jest nieaktualny. Czy mógłby ktoś przepisać go pod nowsze standardy? Z góry dzięki. Cytat Deprecated: Function session_register() is deprecated in .../public_html/index.php on line 10
Ten post edytował rybak66zuo 8.01.2013, 15:53:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ogólnie ten kod jest tragiczny - wymuszenie register_globals przez extract i to bez żadnych zabezpieczeń to zły pomysł :/ Tak czy inaczej dodałem opcje by nie nadpisywało zmiennych podanych np. przez GET - przykładowo wywołując skrypt.php?REMOTE_ADDR=127.0.0.1 można by już było nieźle namieszać jeśli w kodzie jest użyawana zmienna $REMOTE_ADDR i coś bazuje na IP... choć przynajmniej kolejność jest dobra... sam nie wiem - tego w ogóle nie powinno się uzywać do tych celów ![]() Powinno się ten kod całkiem zmienić używać tablic $_GET, $_POST i $_SERVER bez ekstrakcji itd. Ten post edytował Sephirus 8.01.2013, 17:21:10 -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie. Jeśli o sam kod chodzi, nie ja go pisałem. Stworzono go kilka lat temu i stąd mój problem.
Jeszcze raz dziękuje. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 17:47 |