![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 24.01.2004 Skąd: Witten Zentrum <==> Chorzów Batory Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
witam mam malutka strone oparta na plikach inc i wykorzystujaca
oto kodzik
pierwszego pliku czyli index.php ktory wszystko wczytuje mam maly problem albowiem w pozniejszej fazie strony dyrektywa odnosnie linku do jakiegos dzialu wyglada nastepujaco <a href="index.php?cmd=clan_members" target="_parent">link do clan members</a> a chcialem zrobic tak aby byla mozliwosc wejscia do clan members > nastepnie wybor jakis (przykladowo czlonek nbkadi) i klikniecie nbkadi i aby pojawila sie strona nbkadi.inc a link aby byl w takiej formie <a href="index.php?cmd=clan_members?id=nbkadi" target="_parent">nbkadi</a> czyli chodzi o ?id=cosik Jest ktos w stanie mi pomoz co mam jeszcze zmienic w glownym index.php aby dzialalo ?id=jakis_inc ![]() ![]() Ten post edytował adisoft 17.09.2004, 06:45:43 -------------------- ![]() -=NaTuRaL BoRn KiLaZz=- Clan |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie tak:
tylko tak: -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 24.01.2004 Skąd: Witten Zentrum <==> Chorzów Batory Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
hmmm
nie dziala nie wyswietla strony nbkadi czyli nbkadi.inc a nie powinno byc cos dodane jakas funkcja w glownym pliku index.php ktory jest opisany wyzej ![]() -------------------- ![]() -=NaTuRaL BoRn KiLaZz=- Clan |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 28 Dołączył: 9.08.2004 Skąd: Stargard Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm,... taki kod wyświetli plik wskazany przez 'id' (o ile będzie wskazany) pod plikiem wskazanym przez 'cmd' - o to chodziło? bo nie bardzo rozumiem... -------------------- errare humanum est
|
|
|
![]() ![]()
|
|
nie tez nie dziala
chodzi oto aby jak ktos wchodzi do dzialu clan_members czyli
i jest juz w dziale clan members i teraz chce kliknac (wybrac) np. jakiegos czlonka np. nbkadi klika
i wtedy wyswietla sie dzial nbkadi chodzi oto wlasnie &id=jakies_kolejna_strona lub ?id=jakas_kolejna_strona dokladnie chodzi oto aby mozna bylo zastosowac przechodzenie z dzialow do dzialow np strona 1 index.php?cmd=strona1 sub strona pierwszej czyli np. strona 2 index.php?cmd=strona1&id=strona2 ![]() ![]() spox thx for nothing ide sie dalej mordowac Ten post edytował adisoft 22.09.2004, 17:56:37 -------------------- ![]() -=NaTuRaL BoRn KiLaZz=- Clan |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 21:11 |