![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W Bootstrap.php inicjuję obiekt Cache_Manager, następnie w kontrolerze mam tak jak poniżej:
Co chce osiągnąć : przechować w pliku cache rekordy powiązane z training_instance Pod spodem moje próby te zakomentowane, jeśli odkomentuję to tablica nadpisuje a dodanie własności title nic nie zmienia Metoda getTraining to odpowiednik findParentRow
-------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 9 Dołączył: 20.09.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Ja w swoich aplikacjach cache`wanie rozwiązałem w ten sposób: Mam tabele: Kategorie, Newsy, Newsy_Kategorie. Przydało by się tutaj dać do cache rekordy z tabel: newsy oraz kategorie. Dla kategori mam klasę: Logic_Category i w niej metodę getCategories(). Pobiera mi wszystkie kategorie z bazy danych i zapisuje do pliku cache. Gdy chcę wywołać metodę getCategoryById to pobiera kategorie za pomocą metody getCategories i szuka tej, której szukamy. Teraz klasa: Logic_News. Korzysta z klasy Logic_Category i nie interesuje jej czy cache`uje dane czy nie, ma mieć kategorie. Pobiera dane z tabeli news_categories i pobiera je za pomocą klasy Logic_Category. Na samym końcu zapisuje dane do cache oraz dodaje "tagi": "category_id_1, category_id_20...". Tak robię z wieloma tabelami i wszystko działa poprawnie. Dodaj jeszcze, żeby zmienić Cache w news gdy zmieni się nazwa kategorii to będzie trzeba zastosować wzorzec Observer, który wykona metodę modyfikującą caach news`a. Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:59 |