![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 5 Dołączył: 10.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam tabelę z kategoriami i tabelę categorysub połączoną relacją ToManyOne z tabelą kategorie Zeby wyświetlić wszystkie kategorie wraz z podkategoriami używam widoków częściowych. Np szablon z DsipalyCatAction Kod {% for category in categories%} {{ link(category, path('category_show', {'id': category.id})) }} {% include 'MyMoviesBundle:CategorySub:_list.html.twig' with {'categoriessub': category.categorysub} %} <br /> {% endfor %} Pojawił się pewien problem, ponieważ nie każda kategoria ma pod kategorię i jak dla mnie jest kilka niepotrzebnych zapytań do bazy. Napisałem sobie funkcje-Akcje która zwraca ID wszystkich kategorii, które mają podkategorie. Jednak nie wiem jak mieć dostęp do wyniku tej akcji. Oczywiście mogę użyc render, ale to tylko wyświetla, nadal w _list.twig.html nie mam dostępu do tej zmiennej Wymyśliłem sobie tak Kod {% for category in categories%} {{ link(category, path('category_show', {'id': category.id})) }} {% if category.id in result %} {% include 'MyMoviesBundle:CategorySub:_list.html.twig' with {'categoriessub': category.categorysub} %} {% endif %} <br /> {% endfor %} Jednak jak mieć dostęp do zmiennej result (wynik akcji, która zwraca mi ID kategorii, które mają podkategorie)? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:52 |