![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-nono91- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam mam taki problem:
mam stronę wyglądającą mniej więcej tak jak ją włączam poprzez localhost/html/index.html to włącza się index.php?id=glowna czyli tak jak powinno ale wtedy na stronie oprócz treści pojawia sie informacja : " Notice: Undefined index: id in C:\xampp\htdocs\html\index.php on line 82 Notice: Undefined index: id in C:\xampp\htdocs\html\index.php on line 86 Notice: Undefined index: id in C:\xampp\htdocs\html\index.php on line 90 Notice: Undefined index: id in C:\xampp\htdocs\html\index.php on line 93 itd... " a w tych liniach mam ify np. -> if($_GET['id']=="kalendarz") itd, strony oczywiście się normalnie wczytują itd. a błąd ten wyskakuje tylko wtedy jak właczę index.php jak juz dam ?id=glowna lub klikam podstrony to nie wyświetla się już ta "notatka" , dlaczego tak jest ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no domyśl się, zmienna get nie jest przekazywana w adresie, więc nie istnieje w tablicy $_GET -> zanim jej użyjesz sprawdź jej obecność za pomocą isset($_GET['id'])
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Było setki razy. Zamykam.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:53 |