![]() |
![]() |
--gregory-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Robię w PHP już kilka lat, ale tutaj zgłupiałem już kompletnie, zapytanie raz działa, raz nie, loteria, tymczasem wg logów wszystko jest zawsze OK
# $rek - rekord z tej samej bazy, który edytuję $query="UPDATE DZIALKI SET magazyn=ROUND(magazyn-".round($jednostkamat3,4).",4),magazynout=ROUND(magazynout+".round($jednostka3,4).",4) WHERE id='".$rek["id"]."'"; $sqlret=mysql_query($query,$link); fputs($bbb,"magazyn: ".$rek["magazyn"]." minus $jednostkamat3, magazynout: ".$rek["magazynout"]." plus $jednostka3, QUERY $query, SQLERROR: ".mysql_error().", SQLRET $sqlret, SQLERRNO ".mysql_errno().", link $link, AFFECTED ROWS: ".mysql_affected_rows($link)."\n"); oczywiście w bazie nie ma żadnej zmiany (tak jakby zapytanie nie powiodło się) ale z pliku $bbb mam dane: magazyn: 32130.0000 minus 1190, magazynout: 7107.2304 plus 789.593, QUERY UPDATE DZIALKI SET magazyn=ROUND(magazyn-1190,4),magazynout=ROUND(magazynout+789.593,4) WHERE id='130', SQLERROR: , SQLRET 1, SQLERRNO 0, link Resource id #9, AFFECTED ROWS: 1 /podzieliłem po przecinkach na nowe linie żeby było łatwiej czytać/ I wszystko wygląda cacy tylko, że dane w bazie nie zmieniają się :/ Myślałem, że brak pamięci/procesora/miejsca na dysku twardym na serwerze ale wszystko gra. I NIE MAM POJĘCIA O CO CHODZI - wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, ze jest OK, ale dane w bazie NIE ZMIENIAJĄ SIĘ. Ma ktoś jakiś pomysł? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 16:34 |