![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Problem jest taki posiadam dwa katalogi na serwerze a i b i uploaduje zdjęcia w katalogu a ale muszą one zostać przeniesione do katalogu juz po wgraniu. Od razu wziąłem sobie funkcję move_uploaded_file lecz nie działa ona ze scieżkami bezwględnymi.
Próbowałem z realpath lecz też nie przyniosło to skutku. można to jakoś obejść? -------------------- CI
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 5 Dołączył: 6.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na pewno możesz zapisać plik binarny do bazy i potem pobrać go na drugiej stronie, zapisać na serwer i wywalić z bazy. Jednak czy to optymalne rozwięzanie? Mam jeszcze dwa pomysły, ale nie mam pewności co do ich działania, więc daruję sobie
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 24 Dołączył: 21.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Symlink - dowiązanie symboliczne
wiki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a z funckja
? Tzn zapisuje zjecie w katalogu tmp a potem za pomoca copy() przenosze z uzyciem sciezki bezwglednej. Zadziala to na serwerze? NIestety testy bede mogl wykonac dopiero w pon w pracy nie mam dostepu do ftp tu :/ -------------------- CI
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, Problem jest taki posiadam dwa katalogi na serwerze a i b i uploaduje zdjęcia w katalogu a ale muszą one zostać przeniesione do katalogu juz po wgraniu. Od razu wziąłem sobie funkcję move_uploaded_file lecz nie działa ona ze scieżkami bezwględnymi.
Próbowałem z realpath lecz też nie przyniosło to skutku. można to jakoś obejść? Co masz na myśli mówiąc, że nie działa? Działa. Problem pewnie tkwi w Safe_Mode albo Open_Basedir. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 21:28 |