![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 31.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej.
Z góry przepraszam za tag "inny", ale bez tego skrypt... nie chciał puścić (tj. informacja, że temat musi być otagowany, kiedy już zaznaczyłem Symfony2). Ale do rzeczy. Jestem dość świeży w Symfony2 i natknąłem się na problem. Mam w bazie danych userów, po zalogowaniu zakładają sobie sesję i tam trzymają swoje id. Chciałbym - co jest chyba oczywiste - zrobić pasek "userbar", w którym byłoby info o userze - nieprzeczytane PW, awatar, witaj itd. Kompletnie nie mam pojęcia, jak to zrobić dobrze. Mój jedyny pomysł, to odpalanie przy każdej akcji w każdym kontrolerze kodu mielącego usera z bazy. Chciałbym wiedzieć, czy jest sposób, żeby mieć jeden plik obsługujący to? Coś w pliku bazowym Twiga czy coś? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stworz sobie listener lub service do tego.
Listener który bedzie sie wykonywał przed kazdym wywołaniem akcji kontrolera pobieral dane i przekazywal do kontrolera w ktorym aktualnie sie znajdujemy. Lub service do ktorego bedzie sie mozna odwolac w kazdym kontrolerze |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 709 Pomógł: 176 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W templatce zrób:
-------------------- http://d3ut3r.wordpress.com/ | mysql_* jest przestarzałe UŻYWAJ PDO!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 31.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poradzilem sobie robiąć nowy kontroler i wrzucając go przez {# render #}. Dzięki za rady!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 04:27 |