![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Raczej to bedzie banalne dla grupowiczow ale sie z tym mecze i nie moge dac rady. Mam cos takiego: Kod $sql_query = "SELECT d.user_email,b.post_id FROM phpbb_2users d, phpbb_2posts a, phpbb_2posts_text b WHERE b.post_id = a.post_id AND d.user_id = a.poster_id" or die ("Nie można wykonać zapytania"); $wynik1 = mysql_query($sql_query); if ($wynik1) { while($row1 = mysql_fetch_array($wynik1)) { printf ("Adres email autora posta: %s <br> ", $row1[0]); printf ("Id posta: %s <br> ", $row1[1]); //$post_id1 = $row1[1]; //$adres_nad = $row1[0]; $tab = $row1[1]; echo $tab; } } //znajdujemy odpowiednie id for ($i = 0; $i < count($tab); $i++ ) { echo $tab[$i]; if ($post_id == $row1[1]) { printf("Znalazlem nadawce: %s <br>", $row1[0]); } Ten kawalek kodu zczytuje z tablic phpbb id postow i adresy e-mail userow ktorzy te posty napisali. I wlasnie pod zmienna $post_id mam id posta z innej funkcji. Potrzebuje zrobic cos takiego zeby przejs ta tablice $row1 w ktorej sa id posta i emaile i jak id posta z tablicy $row1 bedzie takie samo jak to post_id to wtedy wypisac adres email udera ktory ten post napisal. Moze to dosc skomplikowanie brzmi ale w sumie nie jest az tak bardzo. Tylko wlasnie dopiero zaczynam zabawe z php i jakos nie bardzo mi to wychodzi ![]() Pozdro Swaper |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:06 |