Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Zachowanie zawartości pola textarea po wygaśnięciu sesji
Michael2318
post 26.12.2012, 21:31:38
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mam problem, który jest strasznie uciążliwy... Mianowicie standardowo komentarze/posty można pisać, będąc zalogowanym. Jesli ktoś pisze coś długiego to jego sesja może wygasnąć i gość zostaje wylogowany. Po napisaniu tej wiadomości długiej i kliknięciu w submit, zamiast treść lecieć do bazy to przerzucam go do logowania. I tu moje pytanie - jak zrobić, żeby po zalogowaniu, przekierowało go z powrotem do pisania tego komentarza, tyle tylko żeby w textarea było to co pisał zanim go wylogowało i przekierowało do logowania. Teraz mam tak, że po przekierowaniu textarea jest puste, treść się nie zachowuje i wszystko trzeba pisać od nowa. To jest strasznie uciążliwe ;/ Gdzie przechowywać tą treść? Jak ją w ogóle zachować?
Go to the top of the page
+Quote Post
adbacz
post 27.12.2012, 00:20:57
Post #2

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

To ile Ty tą sesję przechowujesz, 5 minut?

Zwiększ conajmniej do kilu godzin i problem załatwiony.

A jeśli nie, to musisz sobie poradzić tak, że za każdym razem, po wysłaniu zapytania do serwera metoda POST, zapisuj dane w sesji, a później je wyswietlaj w odpowiednich miejscach.

Jeśli sesja wygaśnie, a user wywoła request, to PHP automatycznie stworzy nową, więc to do tej nowej zostaną zapisane wyniki z textarea. Później po zalogowaniu usera znowu masz tą samą sesję (chyba, że masz jakiś dziwny sposób logowania) więc będziesz mógł spokojnie wrzucić dane z tej sesji w pole textarea.
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 15.06.2025 - 19:27