Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [PHP]Sprawdzanie logów z wulgaryzmami
100cm

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam serdecznie.
Chcę napisać system kar, który będzie polegał na naliczaniu procentów za każdy użyty wulgaryzm. Mam tabelkę z wpisami w bazie danych, i potrzebuję sprawdzić każdy wpis, czy nie zawiera jednego z X wulgaryzmów.

1. zakazane słowa gdzie najlepiej zapisać - w tym samym pliku stworzyć funkcję, tabelę, czy pobierać z bazy danych? za chwilę wyjaśnię, że chodzi mi najbardziej o szybkość działania skryptu,
2. jak sprawdzić wszystkie logi efektywnie? nie chcę, aby przy przykładowych 200 wpisach, sprawdzało każdy tekst z tymi X wulgaryzmami.

Przyjmijmy, że mam 80 możliwych zakazanych słów, sprawdzając to z dwustoma wpisami, wychodzi mi sporo kombinacji. Dlatego moim trzecim pytaniem jest, w jaki sposób to zrobić, aby całość sprawdzona była dość szybko? Jeżeli w grę ma wchodzić tylko jednorazowe sprawdzanie i naliczanie tych przyjętych przeze mnie procentów, to nie ma problemu, daruję już sobie za każdym razem wykonywanie tego skryptu, bo przecież "prawo nie działa wstecz" (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Liczę na poważne odpowiedzi. Dziękuję.
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 24.12.2025 - 00:08