![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
zaczynam dopiero przygodę z Zend Frameworkiem, buduję sobie mała aplikację i chciałbym zrobić obsługę języków. Co już mam: tłumaczenia trzymam w katalogu dictionary i są w plikach .ini (pl.ini, en.ini ... ) Tutaj się zatrzymałem. Chciałbym aby przełączanie się między językami widoczne było w adresie. Czyli wyglądało by tak: domena/pl/kontroller/akcja/ <- język polski domena/en/kontroller/akcja <- język angielski ... domena/kontroller/akcja <- domyślny język ustawiony w pliku konfiguracyjnym. Jak wczytać plik .ini i potem go obsłużyć to wiem, problem mam tylko aby dostosować routing w aplikacji żeby rozpoznawał jaki jest język, a jak go nie ma to wziął domyślny. Podejżewam że to będzie coś z Zend_route, ale nie wiem jak tego użyć i gdzie. Prosiłbym o wskazówkę.. Nie jestem pewny jak też wyglądało by potem budowanie menu, tak żeby odnośniki dopasowywały się do wybranego języka. Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki. P.S. Wesołych Świąt dla wszystkich programistów i nie tylko ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 12:15 |