![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem polega na tym że napisałem klienta poczty. Mam możliwość konfiguracji konta, wysyłania i odbierania wiadomości itp.
Obecnie próbuję dodać do wiadomości załącznik. Wszystko działa poprawnie natomiast załączniki odbieram w postaci wykrzaczonej bez względu na to czy jest to plik jpg czy doc czy inny. Zawsze krzaczki. Co zrobić żeby załącznik pojawiał się w normalnej postaci? Kod wygląda tak:
Ten post edytował KRISPI 23.12.2012, 16:59:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest klient poczty, użycie funkcji mail?
Jeśli chcesz żeby działało, a nie koniecznie musi to być od a do z Twój kod, to proponuję zapoznać się z PHPMailer lub Swift Mailer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem phpmailer załącznik się wysyła podobnie jak za pomocą kodu który umieściłem. Ale wyświetla się tak samo czyli tak jakby było w nagłówku
Content-Disposition: inline; ale cały czas jest attachment. Nie rozumiem. Jak sprawdzam tą samą poczte w Thunderbird załączniki wyświetlają się normalnie tylko w moim kliencie wyświetlają się inline?? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 16:06 |