![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałbym poprosić o pomoc w interpretacji kodu. A mianowicie.
Idąc od początku. Jest losowana liczba, następnie jest zapisywana do tablicy, z kolei funkcja if sprawdza czy wylosowana liczba jest już w tablicy, jeśli jej nie ma jest zapisywana do tablicy $tab. Nie wiem dlaczego to nie działa, moje rozumowanie jest błędne lecz nie wiem dlaczego, byłbym wdzięczny jeśli by ktoś mógł mnie olśnić ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 190 Dołączył: 5.02.2011 Skąd: 64-800 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
array_unique
Ten post edytował _Borys_ 23.12.2012, 15:02:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedz ale nie do końca mi o to chodziło, tzn poradziłem sobie z wyświetlaniem losowych liczb z konketnego przedziału bez powtórzeń, zrobiłem to inaczej niż napisałeś ale mniejsza z tym, chodzi mi o to dlaczego w moim kodzie nie działa "filtr" "if(array_search($rand, $tablica)==NULL)" sprawdzania czy w tablicy nie ma tego samego elementu?
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 20:20 |