![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 11.10.2004 Skąd: 3c Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie wiem kompletnie dlaczego mail dochodzi, ale bez danych zawartych w zmiennych post. To jest moja pierwsza styczność z AJAX'em i za bardzo nie wiem gdzie jest błąd w poniższym skrypcie, który psiałem na podstawie jakiegos tutorialu z sieci.
plik html z formularzem + js
plik: mail.php
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw proponuję sprawdzić, czy AJAX wysyła dane. W tym celu zakomentuj cały kod w pliku mail.php i na początku daj:
I zobacz, co się dzieje. Korzystaj przy tym z narządzi developerskich np. Firebug dla Firefox-a, zakładka konsola. PS: U mnie Twój skrypt wysłał dane, więc działa. Możesz ewentualnie spróbować: 1. pozamieniać & na & amp; (spacja została zrobiona celowo, ale normalnie nie powinno jej być) w zmiennej datastr, 2. przekazać dane jako obiekt (metoda $.ajax() przekształci ten obiekt w odpowiedni łańcuch znaków):
Ten post edytował mortus 21.12.2012, 19:37:12 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 11.10.2004 Skąd: 3c Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A moze to byc wina wordpressa? Generalnie próbuję ten formularz podpiac pod wordpressa.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie sądzę, aby była to wina WordPress-a, ale proponuję, abyś sobie zainstalował Firebug-a w FF i podejrzał rządania i odpowiedzi. Zakładka Sieć (oczywiście musi być włączona) i Wszystko (lub XHR dla AJAX-a). Dowiesz się, co jest wysyłane i jaka jest odpowiedź, a to pozwoli ustalić przyczynę problemu.
PS: Oczywiście wrzuć do pliku mail.php kod, który podałem wyżej. Ten post edytował mortus 21.12.2012, 22:09:42 |
|
|
![]()
|
|
W Post dostaje:
Kod mail_x zxczxczxcz@zxcxzc.pl name_x asdasdasdzxcv subject_x zxczxczxczcvvcx text_x xcv xcv xcvxc vxcv xc vxc vxcv xcv Źródło name_x=asdasdasdzxcv&mail_x=zxczxczxcz@zxcxzc.pl&subject_x=zxczxczxczcvvcx&text_x=xcv xcv xcvxc vxcv xc vxc vxcv xcv odpowiedz: Kod <pre>array(4) { ["name_x"]=> string(13) "asdasdasdzxcv" ["mail_x"]=> string(20) "zxczxczxcz@zxcxzc.pl" ["subject_x"]=> string(15) "zxczxczxczcvvcx" ["text_x"]=> string(34) "xcv xcv xcvxc vxcv xc vxc vxcv xcv" } </pre> Ps. pozmienialem name i zmienne na wszelki wypadek jakby mialo kolidowac z atrybutami z wordpressa ale nic to nie pomaga. EDIT sprawdzilem ten skrypt na innym serwerze - i tam tez nie dziala... Ok problem rozwiazany byl bardzo banalny, inne zmienen mialem w AjAXie inne w pliku php wysylajacym mail Ten post edytował Volume 23.12.2012, 09:35:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 10:03 |