![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam taki problem: Dysponuje np. numerem przesylki jako zmienna i chce, by ten sam skrypt dowiedzial sie na stronie kuriera, czy przesylka dotarla. Najprosciej byloby sciagnac strone firmy kurierskiej, ta z informacja na temat przesylki przez fopen i z htmla wyciagnac potrzebna informacje. W tym celu chcialem posluzyc sie konstrukcja adresu strony wraz z podaniem zmiennej, tak jak w metodzie get. Jednak skrypt u kuriera jest w asp i, jak sadze, nie widzi get, wymaga metody post. Dowiedzialem sie, ze mozna jakos zasymulowac przegladarke, wyslac naglowki jako post i sciagnac plik, ale zbyt zielony jestem, by to ogarnac. Blagam o rady albo przyklady skryptu, tak w formie dla laika:)) help!!!!!!!! Sławciu :?: |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 268 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mozesz nawiazac polaczenie z serwerem i przeslac wszystkie naglowki recznie.
Opis w manualu, rozdzial: XCIV. Socket functions. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: miejscowosc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Witam!
Mam taki problem: Dysponuje np. numerem przesylki jako zmienna i chce, by ten sam skrypt dowiedzial sie na stronie kuriera, czy przesylka dotarla. Najprosciej byloby sciagnac strone firmy kurierskiej, ta z informacja na temat przesylki przez fopen i z htmla wyciagnac potrzebna informacje. W tym celu chcialem posluzyc sie konstrukcja adresu strony wraz z podaniem zmiennej, tak jak w metodzie get. Jednak skrypt u kuriera jest w asp i, jak sadze, nie widzi get, wymaga metody post. Dowiedzialem sie, ze mozna jakos zasymulowac przegladarke, wyslac naglowki jako post i sciagnac plik, ale zbyt zielony jestem, by to ogarnac. Blagam o rady albo przyklady skryptu, tak w formie dla laika:)) help!!!!!!!! Sławciu :?: Podaj stronę tego kuriera to może uda się jakiś skrypt napisać :wink: ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodam jeszcze do tego co kryr napisal ten link: http://www.php.net/manual/en/ref.sockets.php
z tego co patrzylem w polskim manualu jest bardzo malo informacji o tej funkcji. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2002 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Slaba metoda ale dziala
<form name="form" action="costam.php" mathod="post"> <input type="hidden" value="to co chcesz poslac"> </form> <script>document.form.submit()</script> Pozdrowienia.......Dimmu[/code] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 16.06.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę tylko poprawić Dimmu:
w miejscu mathod="post"> powinno być method="post">, niby jedna litera, ale nic byś nie posłał :wink: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2002 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie, skoro sie czepiamy błedów to interpreter jezyka html z reguły pomij polecenia z błędami, tak więc formularz powinien zostać wysłany mimo błędu w zapisie tyle ze standardowa metodą get o ile sie nie myle.
Pozdrowienia...........Dimmu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 10:57 |