![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 1 Dołączył: 27.11.2012 Skąd: Sieradz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam zrobiłem panel wktórym jest wyświetlany log z całego dnia od godziny 0:00 do pobrania loga z bazy i właśnie chciałbym aby mi się pobierał on automatycznie z bazy co 5 sekund i wyświetlał na stronie
<div id="log><?echo $log;?> to mi wyświetla oczywiście zapytanie do MySql znajduje się na samej górze kodu jeżeli będzie trzeba to też je pokaże:) Ten post edytował Majcon 18.12.2012, 23:36:25 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
SetInterval + ajax.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 1 Dołączył: 27.11.2012 Skąd: Sieradz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ta żebym ja się chociaż trochę na tym znał
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z biblioteką jQuery to będzie kilka linijek JavaScriptu + kod PHP który pobiera logi - już go chyba masz.
Jeżeli liczysz na gotowca od tego jest inny dział. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No właśnie chodzi o gotowy kod
To jak pomoże ktoś? To jak pomoże ktoś? Albo niech administracja przeniesie temat do odpowiedniego działu ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj sam. Jak masz odrobinę wiedzy z JS + jesteś bystry to poradzisz sobie sam. W razie problemów oczywiście doradzimy. W Google znajdziesz wiele opisów na temat AJAX-u w jQuery - również po polsku.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Znalazłem to w google
<html> <head> <script src="http://code.jquery.com/jquery-latest.js"> <script type="text/javascript"> setInterval("moja_funkcja();",5000); function moja_funkcja(){ $('#odswiez').load(location.href + ' #czas'); } </script> </head> <body> <div id="odswiez"></div> <div id="czas"> <?php echo date('H:i:s');?> </div> </body> </html> i myślałem żeby tam zamiast tego echo dane wstawić echo $log; a zmienna $log to oczywiście pobrany wyżej ten cały log z bazy ale to jakoś nie działa |
|
|
![]()
|
|
Przenieś zapytanie (skopiuj) do innego pliku, który ładuj funkcją load - ona przyjmuje właśnie argument url skryptu i ładuje wynik w diva to id odswiez (tutaj).
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Hm czyli coś takiego?
<html> <head> <script src="http://code.jquery.com/jquery-latest.js"> <script type="text/javascript"> setInterval("moja_funkcja();",5000); function moja_funkcja(){ $('#odswiez').load(testowy.php + ' #czas'); } </script> </head> <body> <div id="odswiez"></div> </body> </html> i plik testowy.php <html> <body> <div id="czas"> <?php echo date('H:i:s');?> </div> </body> </html> coś takiego? Bo coś takiego mi nie działa ![]() |
|
|
![]()
|
|
Ciepło ale masz błędy składniowe i ogólnie nie rozumiesz funkcji z których korzystasz.
Skoro nie masz chęci do poznania podstaw to zleć to komuś... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function(){ function PobierzLog() { $.getJSON('logl,'+time, function(data) { time = data['time']; var tresc = data['content']; log = $('#log').val(); $.each(tresc, function(key, val) { log = log+val+'\n'; }); $('#log').val(log); $('#log').scrollTop($('#log')[0].scrollHeight); }); } time = 1356796203; setInterval(PobierzLog,3000); //PobierzLog(); }); </script> Kolega mi dał coś takiego a ja w ogóle sie na tym nie znam mogłby mi ktoś połączyć z zapytaniem mysql ? PROSZE |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:49 |