![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, posiadam w bazie tabele ksiażki, chciałbym do tego zrobić taką prymitywną rezerwacje na zasadzie kopiowania danych z tabeli ksiazki do tabeli rezerwacja i później wyświetlić np. rezerwacje
Przypuśćmy w tabeli książki mam pozycję: 1. 001 Adam Mickiewicz Pan Tadeusz 2. 002 Henryk Sienkiewicz W Pustyni i w Puszczy Teraz na stronie robię odnośnik rezerwacja. Po wejściu podaje tytuł książki którą chcę zarezerwować. Załóżmy, że wpisuje (tylko po tytule przenoszenie/kopiowanie) Pan Tadeusz (chodzi mi tylko o samo zapytanie sql pomijam ewentualny brak tytułu w bazie i wyświetlenie o tym komunikatu itp.) i po wpisaniu ta wartość przenosi się do tabeli rezerwacja lub kopiuje wszystko mi jedno aby to jakoś działało. Tabele wyglądają tak:
I nie mogę wymyśleć zapytania działającego wedle moich oczekiwań w google znajduję tylko pozycje jak przekopiować lub przenieś całe tabele a ja chcę konkretną wartość tą którą podam w polu rezerwacja. Proszę o pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 06:07 |