![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
czy w Symfony2 jest możliwe wygenerowanie routerów na podstawie danych z bazy ? Baza to: Contents, która ma w sobie między innymi kolumnę name np z zawartością "about", na tej podstawie chciałbym wygenerować Kod @Route("{lang}/about") itd. Następnym problemem jest wygenerowanie kontrolera z metodami do tych routerów. Np teraz mam
Czy to jest możliwe ? Kolejną sprawą jest fakt, że każda metoda ma inne dane do pobrania, wyżej widać, że szukam name, ale równie dobrze to może być coś innego... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W bazie danych, czyli z założenia dynamiczne, chcesz przechowywać trasy do statycznych kontrolerów?
Generowanie tych tras w czasie działania aplikacji wydaje się być złym pomysłem, raczej powinieneś iść w kierunku dynamicznego routera, najlepiej w tym celu skorzystać/podejrzeć router z projektu Symfony CMF. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mógłbyś podać mi jakiś najprostszy przykład użycia takiego routingu ?
Próbuję to odpalić na podstawie http://symfony.com/doc/master/cmf/bundles/routing-extra.html Ale otrzymuję błąd: Kod InvalidConfigurationException: Unrecognized options "route_repository_service_id" under "symfony_cmf_routing_extra.dynamic"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To fajnie, że otrzymujesz błąd. Kilka sekund szukania i można znaleźć rozwiązanie tego problemu.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:30 |