![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 26 Dołączył: 15.09.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Muszę wykonać kopię strony opartej na ZF i trochę ją poprawić (dodać kilka rzeczy). Zrobiłem kopię plików i bazy z serwera na localu i po wpisaniu http://localhost/kadra/ wyświetliła mi się "biała strona" z napisem "strona w trakcie przygotowania" - jest to plik index.html znajdujący się w głównym katalogu strony. Z ZFem mam bardzo małe doświadczenie, w związku z tym, bardzo proszę o jakieś rady/wskazówki dotyczące tego jak "uruchomić" tą stronę na localu (żebym mógł wprowadzić niezbędne modyfikacje) i na co zwrócić później uwagę przy wrzucaniu kopii strony z locala na inny serwer. Z góry dziękuję i pozdrawiam, ~piotrex41 -------------------- www.piotrex41.pl - piotrex41 portfolio
d(-.-)b - Music is my life || PHP is my passion |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W ZF wczytujesz domyślnie katalog public, struktura katalogów powinna wyglądać tak: http://framework.zend.com/manual/1.12/en/p...re.project.html
index.html to nie jest plik ZF a wczytuje się pewnie domyślnie przy uruchamianiu katalogu Ten post edytował amii 17.12.2012, 16:42:39 -------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 26 Dołączył: 15.09.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale jak usunąłem index.html to wyświetla się lista plików i katalogów folderu w którym się znajduję. Próbowałem zmieniać konfigurację w application.ini oraz w bootstrap'ie, ale nic to nie dało. Nie wyświetla żadnych błędów.
-------------------- www.piotrex41.pl - piotrex41 portfolio
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz ustawione w application.ini
phpSettings.display_startup_errors = 1 phpSettings.display_errors = 1 Zobacz co wyświetla: APPLICATION_PATH dirname(__FILE__) -------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
Tak, mam tak ustawione.
Oto co wyświetla: APPLICATION_PATH - nie ma takiej stałej dirname(__FILE__) - poprawna ścieżka do katalogu -> e:/xampp/htdocs/kadra @EDIT: Po poprawnym ustawieniu ścieżki APPLICATION_PATH wyświetla mi takie coś:
Ten post edytował piotrex41 17.12.2012, 17:20:28 -------------------- www.piotrex41.pl - piotrex41 portfolio
|
|
![]()
|
|
-------------------- gry flash online
|
|
![]()
|
|
Ok, udało mi się w końcu wyświetlić stronę, ale jak by nie było stylów.
Kiedy wchodzę takim linkiem: http://localhost/kadra/ to wyświetla mi listę katalogów i plików. Kiedy wchodzę tak: http://localhost/kadra/public/ to pokazuje mi się strona ale bez ostylowania, i jeszcze jest błąd: An error occurred Application error Dodam jeszcze że ścieżki do plików CSS i JS są poprawne. Ten post edytował piotrex41 19.12.2012, 20:19:39 -------------------- www.piotrex41.pl - piotrex41 portfolio
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 349 Pomógł: 72 Dołączył: 22.01.2008 Skąd: Wadowice/Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustaw sobie środowisko w aplikacji na dev i zobaczysz szczegóły co jest nie tak. Poza tym zrób sobie virtualhosta i zamiast wpisywać http://localhost/kadra/public możesz przechodzić, pod przykładowo kadra.localhost. Unikniesz problemu ze ścieżkami do cssów i js. Ten post edytował k_@_m_i_l 19.12.2012, 20:32:05 -------------------- "PHP to człowiek. MySQL to również człowiek."
|
|
|
![]()
|
|
"Ustaw sobie środowisko w aplikacji na dev"
Mógłbyś mi podpowiedzieć jak to zrobić? ![]() ![]() -------------------- www.piotrex41.pl - piotrex41 portfolio
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 349 Pomógł: 72 Dołączył: 22.01.2008 Skąd: Wadowice/Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wklej do .htaccess w katalogu public na samym początku:
SetEnv APPLICATION_ENV development -------------------- "PHP to człowiek. MySQL to również człowiek."
|
|
|
![]()
|
|
No i teraz posypało błędami
![]()
Ten ZF zaczyna mnie do szału doprowadzać ![]() @EDIT: Ok, znalazłem w końcu dane do bazy danych i je zmieniłem ![]() Teraz serwer nie może znaleźć strony... Ten post edytował piotrex41 20.12.2012, 16:34:06 -------------------- www.piotrex41.pl - piotrex41 portfolio
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 15:18 |