![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam stworzoną bazę każde kodowanie ustawione na UTF-8 GENERAL CI, przy wstawianiu rekordu do bazy bez problemu mogę dodać "Witaj świecie" i wszystkie znaki są poprawnie wyświetlane. Lecz problem zaczyna się od miejsca ustawiania i wysyłania poprzez PDO. Przekazuję do metody kolejne wartości: 1, Witaj świecie
Niestety, to co otrzymuję w bazie to "Witaj " czyli ucina mi od polskiego znaku... Następna opcja:
Też działa tak samo. Lecz, gdy zrobię w ten sposób:
Wszystko działa jak należy. Próbowałem już z SET NAMES... lecz nie działa. Jak widać $content zwraca to co powinien z formularza. W czym jeszcze może być problem ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety ani Kod exec(...) ani Kod PDO::MYSQL_ATTR_INIT_COMMAND => "SET NAMES utf8" Nie chce tu działać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"mysql:host=$host;dbname=$db;charset=utf8"
|
|
|
![]()
|
|
Nadal to samo. Może kodowanie pliku php też ma coś do tego ? Tzn chodzi mi o znaczniki meta... chociaż w tym miejscu, gdzie powinno się dodawać do bazy Wyświetla to bardzo dobrze. Rozwiązane. Dodanie znacznika meta na górze pliku addEntry.php rozwiązało problem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:46 |