![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 287 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2003 Skąd: Ow/Pn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Od kilku dni probuje sie przebic z mailkem w HTML przez zwierzątko które zainstalował admin serva na ktroym mam stronke "spamassasina" Chodzi tu o nagłówki maila używam takich Kod $headers = "MIME-Version: 1.0\r\n"; $headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";' ale temu zwierzątku to nie odpowiada i traktuje to jako SPAM i mail już nie leci dalej ;/ miał ktoś takie problemy ? i jakich mogłbym użyć nagłówków aby ominąć to "bydle" ![]() pozdro TOMEK -------------------- Reklamowa Oklejanie Samochodów: oklejanie pojazdów / tel. 62 597 74 48
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najprawdopodobniej wspomniane zwierzątko jest hatemelojadem i pożera listy wychodzące jako HTML.
Jest jeszcze druga opcja: spamassasin może traktować Twoje listy jako spam ze względu na treść... Jeżeli admin postawił na wysoki poziom filtrowania, to nic nie zrobisz... Proponuję do niego napisać pytanie o co biega... -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 287 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2003 Skąd: Ow/Pn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pisalem rozmawialem...i on mowi ze chodzi o naglowki a tresc skrocilem do jednego slowa
![]() -------------------- Reklamowa Oklejanie Samochodów: oklejanie pojazdów / tel. 62 597 74 48
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
próbowałeś bez nagłówka "mime" ?
-------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
Tak próbowałem z tą kombinacja...usuwjąc wielkie llitery...i podejrzane nazwy
![]() Ten post edytował boya 14.09.2004, 23:50:24 -------------------- Reklamowa Oklejanie Samochodów: oklejanie pojazdów / tel. 62 597 74 48
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 232 Pomógł: 1 Dołączył: 11.03.2003 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
hm , tez sie kiedys bawilem , niezle to jest
ja wymiekam na tych sesjach , nie wiem , cos mam zrypane , zobaczcie pomozta chlopy |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może problemem jest to, że wiadomość nie ma przydzielonego z góry (czyli przez skrypt) Message-ID? O ile dobrze pamiętam (co w tej chwili jest ciężkie do określenia) miałem kiedyś taki problem, że maile bez Message-ID nie wychodziły z serwera (który to nie chciał tego nagłówka generować sam)...
Ten post edytował mls 15.09.2004, 10:21:30 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 21:47 |