![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 325 Pomógł: 33 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Szukam jakiejś funkcji, sposobu na wyciągniecie stringa podanego w formularzu z całości tekstu plus do tego parę słów przed i po wystąpieniu podanego słowa. Tekst: Lorem Ipsum jest tekstem stosowanym jako przykładowy wypełniacz w przemyśle poligraficznym. Został po raz pierwszy użyty w XV w. przez nieznanego drukarza do wypełnienia tekstem próbnej książki. Pięć wieków później zaczął być używany przemyśle elektronicznym, pozostając praktycznie niezmienionym. Spopularyzował się w latach 60. XX w. wraz z publikacją arkuszy Letrasetu, zawierających fragmenty Lorem Ipsum, a ostatnio z zawierającym różne wersje Lorem Ipsum oprogramowaniem przeznaczonym do realizacji druków na komputerach osobistych, jak Aldus PageMaker Fragment z formularza: wypełniacz w przemyśle Wynik: ... stosowany jako przykładowy wypełniacz w przemyśle poligraficznym. Został ... Pozdrawiam, Kamil |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 325 Pomógł: 33 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki, ale jak nazwa działu wskazuje szukam gotowca
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki, ale jak nazwa działu wskazuje szukam gotowca ![]() I podał Ci gotowca, w komentarzach masz przykład. Dorzuciłbym do tego str_word_count. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Okej, coś poskrobałem dzisiaj i niby wszystko działa.
Jak by ktoś szukał to poniżej moje rozwiązanie.
Ten post edytował kamil_lk 16.12.2012, 23:32:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:13 |