![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 1 Dołączył: 15.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Jestem początkującym jesli chodzi o php.
Próbuje obliczyc różnicę dwóch dat pobranych z date pickera jQuery Mój kod to: $date1 = ($_POST['date1']); $date2 = ($_POST['date2']); $hour1 = ($_POST['hour1']); $hour2 = ($_POST['hour2']); $min1 = ($_POST['min1']); $min2 = ($_POST['min2']); $dat1 = $date1." ".$hour1.":".$min1; $dat2 = $date2." ".$hour2.":".$min2; $start = strtotime($dat1)); $end = strtotime($dat2)); $date_diff = $end - $start; $days = ceil($date_diff/3600/24); echo $days Kod wydaje się być prawidłowy, bo gdy nie używam date pickera tylko wpisuje daty ręcznie to wszystko działa i wyświetla się ilość dni. Jednak, gdy używam date pickera to daty są pobierane- sprawdzałem za pomocą "echo $dat1 i echo $dat2" ale nie oblicza ilości dni- nic się nie pojawia. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś potrafił mi pomóc. Z góry dziękuje Rafał |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź w jakim formacie jquery zwraca daty (yyyy-mm-dd czy dd-mm-yyyy) i ewentualnie zmień na poprawne (yyyy-mm-dd)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 1 Dołączył: 15.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki. Działa. Tyle się nakombinowałem, a przyczyna była tak prosta.
Jeszcze raz wielkie dzięki. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:19 |