![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zakupiłem server vps (przenoszę sie z resllera) i mam problem z konfiguracją dns'ów. :/
Opisze trochę sytuację może mić to znaczenie a może nie mieć - nie zanm się: Vps ma 3 adresy ip: A - ip servera (całość vps) B - ip resellera #1 współdzielone dla jego userów C - ip resellera #2 współdzielone dla jego userów Mam domenę shadowsite.pl - chciał bym w niej stworzyć dnsy które i reseller #1 i #2 by mógł wykorzysytwać do swoich domen, ale by domena shadowsite była przydzielona do usera #1 i normalnie pod nią stała stronka. Pomoc techniczna poleciła: Kod Proszę u rejestratora domeny utworzyć hosty/dns'y zgodnie z poniższą specyfikacją: ns1.shadowsite.pl -> xxx.xxx.199.2 ns2.shadowsite.pl -> xxx.xxx.196.26 (ip jest pełne na potrzeby postu ukryte) Korzystam z usług aftermarket i tam w dns wpisałem: ns1.aftermarket.pl ns2.aftermarket.pl a w karcie "wpisy DNS": A ns1.shadowsite.pl xxx.xxx.199.2 A ns2.shadowsite.pl xxx.xxx.196.26 W direct admin na serwerze stworzyłem konto na resellerze #1 i dodałem mu domenę, czyli domena jest na ip B podpięta. Podczas zakładania konta wyskoczyło coś takiego: Cytat Dodano użytkownika do pliku named.conf Dodano rekordns1.shadowsite.pl. A ipB.ipB.ipB.ipB odpowiadający shadowsite.pl. NS ns1.shadowsite.pl. Dodano rekordns2.shadowsite.pl. A ipB.ipB.ipB.ipB odpowiadający shadowsite.pl. NS ns2.shadowsite.pl. Proszę sprawdzić strefę dla shadowsite.pl czy rekord A serwera nazw jest poprawny. W adminie DA w sekcji DNS mam dodaną tą domenę też na ip B, czyli jak na moją głowę dobrze. Strona niestety nie działa i nie mam pojęcia jak się za to zabrać by to zaczeło poprawnie funkcjonować. :/ -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:38 |