![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, mam skrypt php który kopiuje obrazki i potem je skaluje, działa bezbłędnie!
Ale, jak odpalam go w corn jobs to polecenia mysql wykonują się dobrze, ale plik już się nie kopiuje ani nie skaluje. Ma ktoś jakiś pomysł? Z góry dziękuje. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 12 Dołączył: 14.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wklej jak wywołujesz plik w cronie. Spróbuj najpierw zmienić katalog na ten w którym masz plik.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dodaj, że na operacjach na plikach mało się znam więc proszę o bardzo zrozumiały język o ile to możliwe
![]() Tak wykonuje plik w cron: /usr/local/bin/php -q /home/*****/domains/*****.pl/public_html/modules/system/thumbnails.php Jak zmienić katalog w którym się znajduję? -------------------- Dodam, że plik który jest na serwerze nie ma żadnego chomda, tzn jak do dodaje to nic nie ustawiam. Ten post edytował yarek12 15.12.2012, 13:28:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 12 Dołączył: 14.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod cd /home/*****/domains/*****.pl/public_html/modules/system/; /usr/local/bin/php ./thumbnails.php
|
|
|
![]()
|
|
Bardzo dziękuję za pomoc, działa.
Ale mam jeszcze jedno pytanie, co właściwie zmieniłeś, i dlaczego teraz działa? |
|
|
![]()
|
|
Przed wywołaniem thumbnails.php zmieniłem katalog na /system (cd) by pliki które tworzył thumbnails.php były w tym samym katalogu.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 13:33 |