Witam wszystkich. Mam pewien problem. Otóż:
Mam plik response.php
<?php
?>
<html>
<head>
<title></title>
<script type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery-latest.pack.js"></script>
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function(){
$("form#submit").submit(function() {
// Przechwytujemy wartości z formularza i przesyłamy je do pliku zapisz.php
var file = $('input[name=file]');
var del = $('input[name=del]');
var data = 'file=' + file.val() + '&del=' + del.val();
$.ajax({
type: "POST",
url: "zapisz.php",
data: data,
success: function(data){
//success zwraca data, mozemy sobie łatwo sprawdzić co wpisaliśmy przez print_r
alert(data);
}
});
return false;
});
});
</script>
</head>
<body>
<div class="pasek">
<?php
if (file_exists('robocze/'.$_SESSION['temp_folder'])) { foreach (new DirectoryIterator('robocze/'.$_SESSION['temp_folder']) as $i=>$fileInfo) {
If(($fileInfo->getFilename()<>".") AND ($fileInfo->getFilename()<>"..")){
echo "<tr><td>".$fileInfo->getFilename() . " - (".floor(($fileInfo->getSize()/1024))." KB)</td><td> <form method='post' action='' id='submit' ><input type='hidden' name='del' value='tak' id='del' />
<input type='hidden' name='file' value='".$fileInfo->getFilename()."' id='file'/>
<input type='submit' value='Usuń' id='submit' /></form></td></tr>
";
}
}
}
else
{
echo "Nie załadowano żadnego pliku."; }
?>
</div>
</body>
</html>
Oraz plik zapisz.php
<?php
// Odbieranie danych metodą post
$file = $_POST['file'];
IF((isset($del)) AND
($del=='tak')){ unlink('robocze/'.$_SESSION['temp_folder'].'/'.$file); }
?>
Mój problem polega na tym, że wyświetlając plik response.php, otrzymuję tabelkę z plikami w danym katalogu. Chcę usunąć plik ze środka tej listy, lecz zawsze usuwa się pierwszy plik. Pole name=file jest stałe stąd też wysyłany formularz pobiera wartość pierwszego pliku. Chciałbym móc usunąć dowolny plik z wyświetlanej w pliku response.php listy. Klikając np trzeci plik, usunąć trzeci, a nie pierwszy.
Takie pole wyświetla plik response.php
http://zapodaj.net/c8d61ab86f3b2.jpg.htmlTutaj widzimy listę plików do usunięcia. Klikając na usun by usunac plik 'przyklad.jpg', zamiast tego usunie nam plik pierwszy czyli przyklad - Kopia - Kopia .jpg. Tak samo z kolejnymi plikami. Zawsze będzie chciał nam usunąć pierwszy.
Proszę o pomoc. Mam nadzieję, że tak mocno nie zagmatfałem sprawy.