![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 1 Dołączył: 22.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
otóż mam pewien problem. W pliku przyłóżmy 2 mam sobię zmienną. Plik 2 został zaincludowany poprzez plik 1. Lecz z kolei plik 1 został zaincludowany przez plik 0. Gdy próbuję odczytać zmienną x w pliku 1 lub 0 nie da się, co może być przyczyną? Jeszcze dołączę pliki dla rozjaśnienia. 0.
Funkcja push(); dołącza plik z tym że najpierw sprawdza czy jest w folderze i zamiast wywalać nieprzyjemnego Notica czy Fatal Errora zwraca wiadomość do wykorzystania w zmiennej. 1. Czyli init.php
Czyli po kolei dodaję pliki do systemu 2. Czyli inaczej db.php
Jeszcze raz powtórzę że właśnie chcę odzdziałowywać na zmiennej $mysql. Dziękuję za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Includując plik wewnątrz funkcji jego zmienne są dostępne lokalnie (tylko w ciele funkcji)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 1 Dołączył: 22.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli muszę zastosować returna? Czy jednak muszę korzystać ze standardowego require?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Return to kiepski pomysł, pamiętaj, że czasami w includowanym pliku mogą pojawić się dwie lub więcej zmiennych
Najprostsze rozwiązanie aby nie zaśmiecać indexu require.php
index.php
Ten post edytował CuteOne 16.12.2012, 02:24:22 |
|
|
![]()
|
|
Właśnie tak robię ^^, dzięki za pomoc!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 12:55 |