![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 14 Dołączył: 25.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, stworzyłem swój projekt jednak ze względu na większe bezpieczeństwo i poźniejszą szybkość rozbudowy kodu postanowiłem przenieść go na jakiś framework. W moim przypadku najodpowiedniejszy okazał się KOHANA 3.3. Co prawda w ciągu tygodnia w podstawowym stopniu udało mi się ogarnąć działanie tego frameworka, lecz nie wszystko idzie mi gładko. Natknołem się na problem autoryzacji użytkownika i znalazłem moduł Simple_Auth, którego postanowiłem użyć.
Jednak nie jestem w stanie ogarnąć go do końca. Prosiłbym o przykłady jak go używać, a konkretniej chodzi mi o: - logowanie zawsze zwraca mi wartosc FALSE pomimo tego, ze uzytkownik znajduje sie w bazie
- sprawdzanie czy dany uzytkownik jest zalogowany, cos ala : |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 34 Dołączył: 21.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj i na podstronach powinno być wszystko co potrzebne: http://dev.kohanaframework.org/projects/simple-auth/wiki
Powodów może być wiele. Mogą cookie nie trzymać sesji, pole w bazie może być za krótkie czy użytkownik może nie mieć roli pozwalającej na logowanie - to ostatnie najbardziej prawdopodobne. -------------------- Free Web Tools - narzędzia dla programistów, webdeveloperów i specjalistów seo...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 17:44 |