![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
piszę skrypt forum, i mam niemały problem ze stworzeniem zapytania SELECT. Mam trzy tabele: Cytat(tematy) +---------+ | Field | +---------+ | tematid | | forumid | | userid | | temat | | data | | tresc | +---------+ Cytat(posty) +---------+ | Field | +---------+ | postid | | tematid | | forumid | | userid | | temat | | data | | tresc | +---------+ Cytat(users) +-----------+ | Field | +-----------+ | userid | | login | W pierwszej trzymam wszystkie rozpoczęte tematy, w drugiej wszystkie odpowiedzi a trzeciej wszystkich userów. Teraz chcę stworzyć zapytanie SELECT, wyświetlające wszystkie topici danego forum. Zapytanie ma spełniać następuujące wymagania: - wyświetlanie nazwy tematu, loginu usera rozpoczynajacego temat, liczbe odpowiedzi i login usera który jako ostatni odpowiedział w temacie - sortowanie wg ostatnio napisanego posta (czyli ogólnie standardowo jak w każdym forum) Niestety mam z tym spore problemy, dlatego proszę Was o pomoc. Dotychczas stworzyłem (przy pomocy Sh4dowa) następujące zapytanie (nie działające ![]()
Ten post edytował Olo 15.09.2004, 14:59:54 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 21:03 |