![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 24.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam pytanie,
chciałbym zrobić formularz do edycji treści wstawianej w szablon, ale mam problem z tym, zeby zapisać do pliku treść z pola tekstowego z formularza, w taki sposób, aby nie utracić kodowania (UTF) i znaków html.
Próbowałem powyższego kodu, jak i htmlentities(), ale za każdym razem zapisują mi się krzaki albo w tagach html mam dodatkowe znaki '\', '/' i kod nie wyświetla się poprawnie. Generalnie chciałbym osiagnąć taki efekt, jak pole edycji szablonu w Wordpressie. Z góry dziekuję i pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym to widział tak:
-------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
|
|
|
--cioop-- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
-Gość- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 24.01.2012 Skąd: Madrid Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
htmlspecialchars dekoduje znaczki, ale backslashe zostawia niestety w tych samych miejscach, gdzie miały znajdywać się nasze cudzysłowia (")
Jak zrobić, zeby podczas zapisywania do pliku z textarea zapisywało dokładnie to, co tam napisałem, ale jak ja napiszę tam: $zmienna = "tekst"; to po zapisaniu do pliku zamienia mi na $zmienna = \"tekst\"; Jak pozbyć się tych ukośników? Przeszukałem czeluści internetu i nikt nic o tym nie pisze, albo ja złe zapytanie w google używam ![]() Ten post edytował joseam 1.04.2013, 11:45:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
masz włączone magic_quotes_gpc? jeżeli tak to je wyłącz
ewentualnie spróbuj przed zapisem: http://php.net/manual/en/function.stripslashes.php -------------------- Good luck and happy PHP'ing
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 24.01.2012 Skąd: Madrid Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki bardzo! Działa stripslashes
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:16 |