Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Zabezpieczenie przed odcięciem ftp
_chris_

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam wszystkich

Postanowiłem napisać tutaj, bo może ktoś z was ma jakikolwiek patent na klientów którzy nie płacą i potem odcinają dostęp do ftpa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Mam właśnie takiego osobnika, póki co nie odciął mi ftp, ale coś nie płaci. Chciałbym mu po prostu wyłączać poszczególne funkcjonalności serwisu jeśli po kolejnym upomnieniu nie zapłaci. Strona jest na WP. Codziennie robi kopie WP czyli teoretycznie w WP nie mam co zmieniać.

Macie jakieś pomysły?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 3)
wNogachSpisz

Ostrzeżenie: (40%)
XX---

Nie rozumiem. Kto jest adminem? Kto komu płaci? Kto komu miałby odciąć dostęp do FTP?

Ten post edytował wNogachSpisz 13.12.2012, 19:48:15
+Quote Post
_chris_

-----

Ktoś tam jest adminem, ja dla nich wykonałem jakieś zmiany na stronie www. Teraz nie bardzo chcą zapłacić i moga w każdym momencie zmienić hasło na ftpa albo usunąć użytkownika i wtedy już im niczym nie pogrożę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
kristaps

-----

Możliwości takiej (chyba) nie ma, ale może warto podlinkować zewnętrzny plik css? Trzymasz arkusz stylów na swoim ftp, w momencie kiedy klient nie płaci, możesz rozwalić mu stronę. No ale to też jest rozwiązanie do obejścia. Podobnie może warto zaincludować mu niektóre komponenty (allow_url_open na enabled).

Ten post edytował kristaps 14.12.2012, 15:55:02
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 25.08.2025 - 00:57