![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 702 Pomógł: 65 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
podpisałem umowę o dzieło na potrzeby wykonania portalu . W umowie są ustalone terminy wg. których osoba zlecająca zobowiązuję się na dostarczenie mi potrzebnych danych wg. których portal ma zostać wykonany . opóźnienia sięgały nawet 1 miesiąca z jego strony , i już wiem że nie dotrzymam terminu ustawionego w umowie . na dodatek tego ,dostałem od tej osoby mail'a z informacją że mam zwrócić otrzymaną zaliczkę w terminie 7 dni (czyli 1 miesiąc pracowałem za nic ?). co w takiej sytuacji teraz wykonać ? -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat co w takiej sytuacji teraz wykonać ? Zgłoś się do prawnika. To czy musisz zwrócić zaliczkę, zależy od konstrukcji umowy. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś się tutaj kupy nie trzyma - pracowałeś miesiąc a opóźnienia ze strony zleceniodawcy sięgały miesiąca?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 702 Pomógł: 65 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przez pierwszy miesiąc miałem do instalacji serwer ,oraz częsciowe wdrożenie podstawowej funkcjonalności skryptu ,zleceniodawca miał dostarczyć listę kategorii , marki samochodów ,oraz sposób wyszukiwania ich w serwisie .
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 17:13 |