![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 12.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Posiadam urządzenie które co sekunde wysyła na port liczby z przedziału 0-255 i oczekuje polecen 1-8. Po podłączeniu musze w cmd wpisać "mode COM6: BAUD=2400 PARITY=N data=8 stop=1 xon=off". No i wszystko powinno być ładnie, ale niestety mój skrypt się zawiesza i blokuje port, nie wiem czemu, oto kod:
Za każdym razem po wpisaniu polecenia cmd musze jeszcze uruchamiać putty, dopiero wtedy skrypt działa. Niestety to mija się z celem, ponieważ urządzenie musi być dostępne cały czas tylko z przeglądarki. Przez ten skrypt komunikacja się zawiesza, gdzie robie błąd? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 11 Dołączył: 1.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
yy, może za bardzo nie znam się na komunikacji z urządzeniami ale co to jest ?
Otwierasz port funkcją do otwarcia pliku? w sensie fopen("COM6:", tryb) ? Być może się nie znam aż tak ale z tego co wiem to chyba nie zadziała w ten sposób? ja bym spróbował raczej tak http://www.phpclasses.org/browse/file/17926.html edit: rzeczywiście można, a co do problemu nie wiem, spróbuj może tą klasą Ten post edytował mieszkos 13.12.2012, 00:30:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 03:08 |