![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem z takim oto regexem:
a dokładnie z tym oto miejscem:
Powyższe wyrażenie bierze pod uwagę tylko jedno pojawienie się frazy tego typu - ".klasa{display:costam}". Jesli w tym miejscu pojawi się taki ciąg ".klasa{display:costam}.klasa2{display:costam2}" to zostanie zwrócony tylko jeden "przypadek" pasujący do wzoru. Samo "dopasowanie" wzoru do treści jest poprawne (regex zwraca jakąś tam tablicę), ale chciałbym żeby zwracało mi wszystkie pojawiające się wyrażenia (czyli w podanym przykładzie: klasa oraz costam i klasa2 oraz costam2). Czy ma ktoś jakiś pomysł jak temu zaradzić? Ten post edytował Nvm 11.12.2012, 23:12:57 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 387 Pomógł: 66 Dołączył: 31.03.2005 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No jasne, preg_match_alll
-------------------- ..::: Jak pomogłem to kliknij pomógł. Tak rzadko używacie tej opcji :( :::..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm nie zrozumieliśmy się
![]() fraz (jest tam +, czyli z założenia może być jedno lub więcej powtórzeń) w zwracanej tablicy jest tylko jedno. Chciałbym aby były wszystkie. Tu jest przykład tego o co mi chodzi: http://regexp.pl/main/show/157176, we wprowadzonym wyrażeniu pojawia się ".cl1v{display:none}.QcCs{display:inline}", a w tablicy zwracane jest tylko pierwsze "cl1v{display:none}". |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 387 Pomógł: 66 Dołączył: 31.03.2005 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował cudny 11.12.2012, 23:32:21 -------------------- ..::: Jak pomogłem to kliknij pomógł. Tak rzadko używacie tej opcji :( :::..
|
|
|
![]()
|
|
Niestety to działa w ten sam sposób, jak przed poprawką.
|
|
|
![]()
|
|
wymień całe:
na:
-------------------- ..::: Jak pomogłem to kliknij pomógł. Tak rzadko używacie tej opcji :( :::..
|
|
|
![]()
|
|
Dalej to samo, ale już sobie poradziłem. Trochę na około, ale działa.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:51 |