![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 1 Dołączył: 23.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Problem polega na tym: mam kontroller i teraz chce przekazac do widoku z jakie style ma dołączyć, i teraz... robić to przez model - jako metoda modelu, czy bezposrednio w widoku napisac tą funkcje? bo mam wciąz problemy ze zrozumieniem co dokładnie robi model a co dkoładnie robi widok ![]() pzdr. F. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 31 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Model - odpowiedzialny za obsługę zapytań do bazy danych
Kontroler - silnik odpowiedzialny za przetworzenie całości, i utrzymanie wszystko w kupie Widok - Wynik tego co robisz w kontrolerze. Przykład z (Wyświetlanie danych z bazy): Model - Odpowiedzialny za zapytanie do bazy Kontroler - Wdraża model, jak potrzeba przerabia dane pod to co chcemy i przekazuje do widoku Widok - Pokazuje dane Wyglada to trochę tak Model -> Kontroler -> Widok (Nie jest tak zawsze). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 1 Dołączył: 23.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok ok thx
![]() ale chodzi mi konkretnie o ten przykład czy style i skrypty przygotowywuje w modelu i wysyłam przez kontroler do widoku czy ustawiam je bezposrednio w widoku ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 31 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Model to miejsce na dane wg. mnie, a to co mówisz wstawił bym bezpośredni w widoku.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 02:51 |