![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, potrzebuje pomocy kogoś ogarniętego bo stanąłem w tym punkcie i nie umiem sobie z nim poradzić:/ już mówię o co mi chodzi, ale może najpierw zrzut ze strony:
![]() W ten sposób wyświetlam dostępne miejsca w mojej bazie (zielone dostępne, czerwone niedostępne), chciałbym teraz za pomocą kliknięcia na okienko zaznaczyć go i pobrać jego id, żeby potem wykorzystać go w dalszej pracy. Chciałem to zrobić za pomocą Selectable, ale nie mogę sobie poradzić z wstawieniem tego do mojego kodu pisanego w Zendzie, który wygląda tak:
Bardzo proszę o pomoc. Dodam tylko, że kod ten jest umieszczony w pliku z widokiem. Panie i Panowie bardzo proszę o pomoc, bo jest mi to konieczne do mojej pracy inżynierskiej. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 349 Pomógł: 72 Dołączył: 22.01.2008 Skąd: Wadowice/Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdybyś dodał w każdej komórce inputa (<input type="checked" name="miejsce[]" value="1A" />) - możesz go w css ukryć.
Robisz w jquery akcję, która sprawdza czy ten input ma atrybut checked="checked" Później po przesłaniu strony (czy nawet w js) będziesz miał dostępne wybrane miejsca. -------------------- "PHP to człowiek. MySQL to również człowiek."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W moich archiwach znalazłem coś co może Cię zainteresować.
Kod robilem dla podobnej sytuacji. Po małych przeróbkach na tebele (jak u Ciebie) i podpięciu pod formularz masz gotowca. http://jsfiddle.net/CfpXV/ -------------------- Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, Panowie poradziłem sobie z tym, wykorzystująć ukryte checkboxy, kod wygląda teraz tak:
teraz ładnie zaznacza mi checkboxy, na które kliknę, wszystko fajnie, tylko teraz mam problem jak wysłać, które checkboxy użytkownik zaznaczył. Chciałem to zrobić przez url-a: Nie wiem, czy to od tego, że już za długo przy tym siedzę, ale nie wiem jak to zrealizować... Ten post edytował Jokeer 16.12.2012, 17:41:15 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odbierz dane standardowo z formularza
-------------------- Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
|
|
|
![]()
|
|
Tylko, że ja tego nie wysyłam formularzem, bo mam to umieszczone w widoku i nie umieszcze tam formularza. A jeśli wysyłam to w ten sposób:
to wysyła mi tylko ostatnie miejsce, które nie jest zaznaczone |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 349 Pomógł: 72 Dołączył: 22.01.2008 Skąd: Wadowice/Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Opakuj po prostu tę tabelę w <form> </form> i daj <input type="send" value="Kup" />. I sprawa załatwiona. Checkboxy oczywiście mają mieć postać tak jak @mokry napisał. Ewentualnie możesz wysłać to ajaxem. Pozbierać wszystkie checkboxy :checked i wysłać je.
-------------------- "PHP to człowiek. MySQL to również człowiek."
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki za pomoc, problem rozwiązany:)
Ale pojawił się następny:/ Wiem że to już powienien być osobny temet i to bardziej w ZF, ale może tutaj też ktoś mi pomoże, mianowicie potrzebuję w widoku użyć zmiennych dostepnych w akcji kontrolera. Tzn. Formularzem wysyłam wartości do akcji tam przypisuje je do zmiennych i te zmienne potrzebuje mieć w widoku tej akcji. Szukałem rozwiązań, ale żadne nie pomaga mi w moim problemie. Ma ktoś jakieś pomysły? |
|
|
![]()
|
|
Na ZF się nie znam, ale spróbuj w kontrolerze standardowo przekazać zmienną do wywoływanego widoku. Ew. możesz ją zabindować.
-------------------- Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 07:10 |