![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam;
jestem nowy i zaczynam dopiero zabawę w php i mysql wic mam nadzieje że mi pmożecie;) coś takiego: formularz:
index: Formlarz do wprowadzenia danych index wpisuje dane do bazy danych wszystko działa dałem to tyko dla oriętacji wszystko co wprowadziłem wysiwietla mi się w pliku:
i teraz pytanko moje jak zrobić by w tej tabelce koło każdego produktu był przycisk "Zmień" po kliknięciu w niego przekierowany zostaje do formulaża ale już uzupełnionego wedłóg danych które wybraliśmy z bazy danych mysql do zmiany oraz MIEĆ MOŻLIWOŚĆ NADPISANIA TYCH DANYCH. Zastosowanie ma być takie że jak ktoś popełni błąd i wyświetli sobie dane na stronce miał mozliwość ich zmiany. Problemy jakie napotykam: 1. Najważniejszy możliwość nadpisania danych moge dodać ale ze zmianą gorzej;/ 2. by formulaż był uzupełnony o konkretne tane gdy np jest 10 produktów wybieram 5 produkt i te dane mi się wczytują w fomularz P.S. Wiem że musze zrobić plik formulaż do zmiany identyczny tylko ze zmienionym value tak jak mam to przy nrproduktu. P.S.2 Mam nadzieje że mi pomożecie bo to ważne dlamnie to co tu pokazałem to najprostrzy formulaż i god ale opartą na tym mam potężną tabelę którą robię. z góry dziekuje a odp. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest zbyt proste
![]() 1. Co rozumiesz przez nadpisywanie danych? Nvm - tak czy owak aby edytować dane potrzebujesz wykonać select (tak jak przy wyświetlaniu) dając w WHERE id konkretnego wiersza, który chcesz edytować. Id możesz przesłać w adresie poprzez GET.
Mając tablicę danych możesz wyświetlić formularz ale w taki sposób by wrzucić mu w inputy odpowiednie value np.: Dane z formularza wysyłasz POSTem na kolejny plik gdzie robisz update:
itd... itp... ![]() -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sorry ale niezbyt rozumiem dopiro od poniedziałku bawię się w php i jestem po drobnym kursie online, ale tam niebyło takich rzeczy mi się troszkę śpieszy. Od godziny prudbuję zrobić tak jak napisałeś i same błędy;/ mugł byś mi przerobić te moje pliczki tak by działało? był bym wdzięczny... przepraszam, że tak o gotowca proszę z reguły sam do wszystkiego kursami dochodzę ale dziś mi się troszke śpieszy a niemoge sobie dć rady;/ chodzi oto żebym mógł za pomocą 1 formulaża wszystkie 3 zmienne zmienić (towar,ilość,czas). Mam małą nadzieje że pomożesz z góry dziękuję.
@dodano Udało mi się zrobić co chciałem dziękuje za pomoc. Ten post edytował simoc007 12.12.2012, 14:34:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 01:09 |