![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 5 Dołączył: 11.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzień dobry,
Google podpowiada o przekierowaniach, stronach błędów itp., a ja o tym: domena/katalog/katalog/AAAAA/podstrona.html domena/katalog/AAAAA/podstrona.html Tak wygladają moje linki, a chciałbym pozbyć się tego AAAAA Bardzo dziękuję za pomoc ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 5 Dołączył: 6.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
RewriteRule ^katalog/katalog/AAAAA/podstrona.html$ katalog/katalog/podstrona.html [R]
przekierowujesz z -> do ... wówczas w plikach nic nie zmieniasz. Pamiętaj, aby te RewriteRule były przed innymi przekierowaniami... Ten post edytował jeremiash 11.12.2012, 12:13:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba że AAAA jest losowe, wtedy:
Cytat RewriteRule ^katalog/katalog/([a-z]+)?/podstrona.html$ katalog/katalog/podstrona.html
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 5 Dołączył: 11.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo dziękuję za odpowiedzi.
Trochę Was wprowadziłem w błąd ![]() Adresy mam takie: domena/katalogCCC/katalogFFF/AAAAA/podstrona domena/katalogEEE/AAAAA/podstronainna Czyli bez .html i katalogi są różne. Kombinowałem, ale otrzymuję ciągle błąd serwera ![]() Jeszcze raz proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 5 Dołączył: 6.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
te AAAA FFFF ... masz stałe czy generowane [dynamiczne] ?
RewriteRule ^katalogCCC/katalogFFF/([a-z]+)?/podstrona $ katalogCCC/katalogFFF/podstrona [R] RewriteRule ^katalogEEE/([a-z]+)?/podstronainna $ katalogEEE/podstronainna [R] i pamiętaj, aby dać to przed innymi przekierowaniami ![]() _______________ Ten post edytował jeremiash 11.12.2012, 13:20:25 |
|
|
![]()
|
|
Stałe są tylko AAAAA, których chcę się pozbyć.
Pytam o K2 w Joomla, a chcę zlikwidować item w adresie artykułu p.s. Katalogi sobie wpisze z palca, ale poszczególnych nazw artykułów juz nie ![]() Ten post edytował php11 11.12.2012, 13:51:53 |
|
|
![]()
|
|
Nie pracowałem nigdy na joomli, jestem sadomaso co pisze wszystko sam od podstaw.
Rozumiem zatem, że to co nazwaleś 'podstrona' i 'podstronainna' jest dynamiczne ? a liczba podkatalogów raczej też nie jest wielka, co ? ile ich jest? do 20 ? |
|
|
![]()
|
|
Tak, nie jest ich dużo, więc mogę z palca regułki wklepać.
Automat potrzebny do usunięcia item No i same adresy końcowe artykułów powinny zostać z automatu ![]() Dzięki ![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:14 |