![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam, tworzę stronę internetową, i prawie ją mam skończoną. Mam problem z przeładowywaniem stron ... Chciałem to zrobić w PHP, ale znajomy doradził mi żebym to zrobił w AJAX'e. Tu mam prośbę do was, w jaki sposób mogę się za to zabrać, i w jakim miejscu strony to umieszczam (w jakim pliku html). Uczę się dopiero PHP od podstaw , oprócz html i CSS nie znam innych języków . Ale powoli po kolei poznaję to wszystko przy tworzeniu strony internetowej...Serdecznie pozdrawiam
P.S Super , ze trafiłem na takie profesjonalne forum. Uczę się PHP od podstaw z ksiązki : PHP i MySQL Tworzenie Stron Vademecum Profesjonalisty wydanie IV i trochę z waszego forum się zaczałem uczyć...Ciekawe ile czasu mi zajmie nauka PHP...(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%)
|
Najprostszy z możliwych przykładów znajdziesz w artykule/tutorialu A simple AJAX website with jQuery.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Najprostszy z możliwych przykładów znajdziesz w artykule/tutorialu A simple AJAX website with jQuery. Dzięki za link. Ściągłem demo, i tu mam problem (po prostu nigdy się ajaxem nie zajmowałem). Tu mam przykładową stronę demo:
i skrypt w JS. Tu mam pytanie jak to mam wszystko "zastosować do swojej strony" , którą już posiadam. Nie chcę gotowców, tylko wskazówki, ....Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%)
|
Najpierw musisz to "przerobić" od początku do końca, zrozumieć, a później zaadaptować. Natomiast ta adaptacja wcale nie musi być prosta, a co więcej może się okazać niemożliwa, ale to zależy od tego, w jaki sposób napisana jest Twoja strona.
|
|
|
|
|
|
|
|
Najpierw musisz to "przerobić" od początku do końca, zrozumieć, a później zaadaptować. Natomiast ta adaptacja wcale nie musi być prosta, a co więcej może się okazać niemożliwa, ale to zależy od tego, w jaki sposób napisana jest Twoja strona. To mam przerobić tylko swój index.html swojej strony (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? na podobnie jak w demo? Będę kombinował, widzę że to nie takie proste....Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 23.12.2012 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
Jeżeli chodzi o technologię AJAX to polecam skorzystać z jQuery (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Opis jak to zrobić razem z przykładem można znaleźć w artykule jQuery - AJAX |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 22:23 |