![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, to mój pierwszy post na forum, ale bardzo liczę na Waszą pomoc. Otóż dostałem od prowadzącego zajęcia taki oto mail:
"Proszę napisać referat nt "Programowanie obiektowe: metody zwykłe i statyczne - podobieństwa i różnice". Po napisaniu i uważnym przeczytaniu referatu, proszę się zastanowić nad algorytmem z punktu 4 sprawozdania i kodem, który mu odpowiada. Po przysłaniu referatu i wyjaśnienia, co jest źle w algorytmie, otrzyma pan ocenę 4.5. Ocena bez referatu to 2.0." Jak widzicie jest o co walczyć. Niestety, ja nie jestem w stanie wychwycić gdzie ten błąd w moim algorytmie jest, może Wy mi pomożecie. Poniżej zamieszczam kod PHP i fragment algorytmu, w którym błąd się znajduje.
A tutaj mój algorytm metody processRequest, w którym rzekomo znajduje się błąd. Metoda processRequest: 1. Pobrac kod zdarzenia, które wybrał uzytkownik. 2. Stworzyc nowy obiekt klasy Gui(), przypisac go do zmiennej $gui. 3. Jesli AKCJA_M_KONTR_WYKONAJ_OPER_NA_ZBIOR : 3.1. Obliczyc iloczyn (metoda onClickOblicz() klasy Gui). 4. Jesli AKCJA_M_KONTR_POKAZ_WYNIK : 1 4.1. Wyswietlic wynik obliczen (metoda onClickPokazWynik() klasy Gui). 5. Jesli AKCJA_M_KONTR_WCZYTAJ_DANE_Z_PL_TXT : 5.1. Wczytac zbiory zapisane w pliku dane.txt (metoda onClickWczytaj() klasy Gui). 6. Wywołac metode show() klasy Gui. Z góry dzięki za pomoc. ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:14 |