![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę zrobić tak żeby jeden skrypt (A) uruchomił inny skrypt ( B ) i nie czekał aż sie skończy jego wykonanie. (ma go pro prostu urchomic jakby ktos wywolal w przegladarce)
Skrypt A uruchamia skrypt B ale nie czeka aż B sie wykona i nie potrzebuje nic z B. Próbowałem wysłać zapytnaie HEAD ale i tak trzeba czekać na odpowiedź - jakieś pomysły? Skrypt A:
i dowolny skrypt B wynkonuje się 10 sekund to skrypt A sie sypie.
Ten post edytował tosiek 8.12.2012, 19:41:34 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może uruchom ten skrypt w małej ramce iframe, nie będzie widoczne te opóźnienie chyba poza faktem "oczekiwania" ale na samą stronę to nie wpływa.
Albo ajax. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi o to że skrypt B może wywołac tylk0o serwer i nikt inny. shell exec zablokowane.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 387 Pomógł: 66 Dołączył: 31.03.2005 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba nie ma takiego rozwiązania.
PHP wywoływane jest synchronicznie i musisz poczekać, aż pewien proces się zakończy aby drugi się rozpoczął. Tylko po co Ci rozwiązanie asynchroniczne dla skryptów PHP ? Bo może znajdzie się inne rozwiązanie... może cron jest w stanie pomóc, jeśli nie potrzebujesz efektu skryptu od razu to może warto jednak coś wywołać co dany okres ? A jeśli cię to nie zadowala to może warto skorzystać z node.js ? Ten post edytował cudny 9.12.2012, 00:25:44 -------------------- ..::: Jak pomogłem to kliknij pomógł. Tak rzadko używacie tej opcji :( :::..
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 22:14 |