![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 16.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Nie spotkałem się wcześniej z takim problemem, mam serwis postawiony jako VirtualHost. Grafika, style oraz treści serwisu ładują się bez problemu, jednak skrypt php umieszczony w znacznikach <? ?> nie chce się wykonać. Na stronie warunki oraz zmienne wyświetlają się jako tekst. W momencie kiedy zmienię znaczniki na z <? ?> na <?php ?> skrypt wykona się. Przy małej ilości podstron mogę się pomęczyć i zmienić znaczniki jednak przy dużej ilości staje się to dość uciążliwe. Czy jest jakiś sposób aby nawet skrypty umieszczone w znacznikach <? ?> zaczęły normalnie działać? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Cytat Cały kod PHP musi zawierać się pomiędzy znacznikami: <?php oraz ?>, w przeciwnym wypadku interpreter nie wykona kodu. Starsze wersje dopuszczały także parę znaczników <? oraz ?>. Obecnie są one niezalecane, a w PHP 6 nie będą dostępne. Źródło: wikipedia.org -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ini_set
short_open_tag=On -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 16.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat short_open_tag=On Dzięki ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Dzięki ![]() Po wejściu PHP6.X, żaden z Twoich skryptów nie ruszy, więc nie masz za co dziękować ![]() -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 15:06 |