![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam pewną procedurę, którą muszę wstawić z pierwotnej bazy danych do nowej, przystosowanej do obsługi wielu języków, ale nie o to chodzi. Gdy próbuję ją wstawić zapytaniem CREATE PROCEDURE (bezpośrednio przeklejam kod procedury do innej bazy), otrzymuję błąd (w phpMyAdmin): Kod Zapytanie SQL: CREATE DEFINER = `cit1`@`localhost` PROCEDURE `item_count` ( IN p_type_id SMALLINT UNSIGNED ) BEGIN declare v_done TINYINT UNSIGNED DEFAULT 0; MySQL zwrócił komunikat: #1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 5 Oto kod tejże procedury (nie jest mojego autorstwa):
Co w tym przypadku generuje błąd? Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Ten post edytował Pite(R) 6.12.2012, 21:19:27 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w pma w polu separator wpisałeś coś innego niż średnik
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poprosiłbym o skonkretyzowanie, bo nie do końca rozumiem, o co chodzi. Ogólnie zapytania oddzielam średnikiem i to działa, generalnie nic nie zmieniałem w ustawieniach pMA, większość rzeczy powinna być ustawiona "standardowo".
Ten post edytował Pite(R) 6.12.2012, 21:31:12 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok jak dobrze rozumiem to wchodzisz w zakładkę SQL i tak wklejasz kod procedury, tak ?
jeśli tak to pod tym dużym polem do wpisywania kodu SQL jest mniejsze(separator) i tam musisz wpisać np. $$ jeśli robisz to przez import do na początku(przed procedurą) dopisz DELIMITER $$ |
|
|
![]()
|
|
Ok, zrozumiałem o co chodzi, wszystko już pięknie ruszyło
![]() Dzięki za pomoc! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:06 |