![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2004 Skąd: Hadykówka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam.
już dłuższy czas to zagadnienie mnie nurtuje ![]() próbowałem już skryptów z bazami WHOIS, ale miałem problem bo nie zawsze podawało mi dobre dane o dostepności. jedyne co mi sie udało to chyba z domeną .com. odpada oczywiście funkcja checkdnsrr(); moje pytanie: jak byście to wy zrobili? bo z tego co widziałem skrypty to przez socket'y połącznie z innymi strona które mają sprawdzanie domen, ale czy to jest dobre? a jak już to jakei adresy tych stron, żeby działało sprawdzanie wszystkich domen (tv, de, itp) |
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 1 Dołączył: 15.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napewno nie temat na pro.
Btw. skrypt powinen polaczyc sie z serwerem whois, wyslac odpowiednie dane i cos odebrac. Bazy serwerow whois dla poszczegolnych domen sa dostepne w sieci. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
było na forum! na pewno, pamiętam...
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:55 |