![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 20.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Natknąłem się na pewien problem, otóż mam tabelę i w niej pola(pominę nie istotne): id_komentarza tresc id_postu id_odpowiedzi Jeśli wypełnione jest pole id_odpowiedzi to oznacza, że komentarz jest odpowiedzą na inny komentarz, a nie nową wiadomością i powinien się wyświetlić po komentarzu na który jest odpowiedzą., cos takiego(sposób wyświetlania jaki chcę osiągnąć):
Wiadomo, że data komentarzy głównych będzie zawsze rosnąca, ale data odpowiedzi może być różna. Szukam pomysłu na zapytanie do bazy SQL, które posortuje mi wynik tak, abym mógł w pętli tylko sprawdzać czy kolejna wiadomość to odpowiedź czy normalny komentarz bo obecnie ma to na zasadzie dodatkowego pobrania dla każdego komentarza aby pobrać odpowiedzi do niego. Ten post edytował indexx 2.12.2012, 22:09:01 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Poczytaj o drzewkach w mysql
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 20.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedź.
Trochę przejrzałem ale w odniesieniu do moich tabeli to szczerze nic nie czaję. Mógł by ktoś łopatologicznie mnie naprowadzić? Ten post edytował indexx 2.12.2012, 23:37:35 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:19 |