![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
tak jak w temacie, wyszukałem sobie takie coś: http://atagameble.istore.pl/pl/lawa-szklana-tiamo.html i teraz może jest ktoś na forum, kto wie jak tak ładnie potraktować szkło ? Kiedyś gdzieś widziałem jak to jest zrobione, to sa 3 szyby, a rozbija się tą po środku, ale nie wiem co z bokami, bo jednak szkło, które pękło jest w kawałeczkach. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 1 Dołączył: 7.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a przednia szyba w samochodzie? też się rozbija na kawałeczki a jednak trzyma się kupy
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tzw. szkło lodowe, klei się to żywicą.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skąd wziąć takie szkło ? Jakie są koszta czegoś takiego ?
Co w przypadku gdybym chciał pokryć pęknięte szkło hartowane 2 warstwami szkła w całości ? Nie sypnie się na boki ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Efekt (z tego co widzę) trochę przypomina też zbrojony akryl
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie, gdyby znaleźć jakiegoś fajnego (i skorego do eksperymentów) szklarza, to można byłoby to zrobić nawet z normalnym szkłem - pokryć zwykłą szybę jakimś bardziej przezroczystym silikonem ("bardziej przezroczysty" w odniesieniu do najpopularniejszych), położyć takie szkło na czymś twardym (np. płyta OSB), pochodzić sobie po takiej szybie butami, a na końcu oszklić normalnie - w znaczeniu: żeby wyglądało tak jak ten stolik.
Daiquiri: cena pojedynczego egzemplarza z reguły będzie większa - choć to zależy głównie od marży: sklepu i całego łańcuszka pośredników) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 19:02 |