![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi o pole którym to można zrobić. Textarea jest blokowane.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Co masz na myśli mówiąc że jest blokowane?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za diabła nie rozumiem co chcesz osiągnąć.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam interface do aktualizacji bazy danych. Chodzi o to, że użytkownikowi zalogowanemu (adminowi) wyświetla sie podstrona i poniżej formularz z treścią tej podstrony w html którą jednym kliknieciem modyfikuje ( do bazy danych). Do niedawna wszystko było OK. Teraz jakąś aktualizację softu pewnie zrobili lub może jakieś obostrzenia na serwerze i jak wsadzę poważniejsze znaczniki html ( np. <iframe>) to shit. Mam info, że brak uprawnień. Wydaje mi się, że chodzi o to, że textfield nie powinien mieć treści html. Musze to jakoś obejść.
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to musi być blokada po stronie php, zmiana typu formularza tego nie zrobi jeżeli nie masz jak zmodyfikować kodu odpowiedzialnego za odbiór danych z tego formularza i ich zapis to nic z tym nie zrobisz.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
No nie.
![]() Mogę wywalić php. Wystarczy, że zrobie formularz jako akcję ponowne wyświetlenie strony. Jeżeli do textfield wrzucę <iframe> albo coś podobnego do serwer wyswietla info o braku uprawnień. ![]() O proszę (treść html-a), wywaliłem całego php:
A tutaj link: Testowy formularz Proszę wpisać jakikolwiek tekst i zaktualizować a nastepnie "<iframe>" i też zaktualizować. :-) Dzięki ![]() Poradziłem sobie sam. Dla zainteresowanych: Powodem błędu była wprowadzona przez admin serwisu mod_security Zadaniem mod_security jest zidentyfikować potencjalnie niebezpieczne treści w zmiennych $_POST i zablokowć kod na stronie przed wykonaniem. Jako potencjalnie niebezpieczne identyfikuje m.in. znacznik <iframe> i jescze pare innych. Sa teoretycznie metody aby to na poszczególnych kontach wyłączyć poprzez .htaccess ale często i to jest zablokowane (tak jest u mnie). Na serwisie na którym mam strony na razie nie bardzo mogą sobie z tym poradzić. Nie pomaga tłumaczenie, że treści na danej stronie do formularza wprowadza tylko admin. No tak. Przecież może być samobójcą. Zobaczymy co będzie dalej. Może niedługo będą programy co identyfikują poprzez ekran potencjalnie niebezpieczne twarze. Macierewicz nie będzie mógł do kompa usiąść. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 04:36 |